Новини

Назад

«Mariupol Classic» об’єднав у нашому місті музикантів з України, Франції, Швеції та Японії

30 серпня 2021, 11:00
942
Культура

У Маріуполі стартував міжнародний фестиваль класичної музики «Mariupol Classic», який реалізується в рамках масштабного проєкту «Велика культурна столиця 2021». Він триватиме з 29 серпня до 7 вересня. В ці дні перед маріупольцями виступатимуть  оркестри та колективи з різних куточків України, а також запрошені музиканти з Франції, Швеції та Японії.

Так, у програмі «Mariupol Classic» представлені: маріупольський Камерний оркестр «Ренесанс», хорова капела Житомирської філармонії, Молодіжний оркестр України, Kyiv Mozart Quartet, симфонічний оркестр Харківської філармонії, ансамбль солістів NOTABENE та камерний оркестр «Київські солісти».

Перший виступ відбувся у Драматичному театрі 29 серпня. Житомирська філармонія представила концерт хорової капели. Хор підготував найкращі пісні з репертуару за всі 35 років свого існування.

Сьогодні на локації колишньої синагоги пройде концертна програма «KYiv Mozart Quartet». А на Театральній площі о 19:30 виступить молодіжний симфонічний оркестр України YsOU. Диригент Сергій Нестерук. Особливістю концерту стане світова прем’єра «Космічної симфонії» С. Туркевич. Вона є втіленням ідеї людства до вивчення та освоєння космічного простору, де відображені останні тогочасні досягнення – політ людини на Місяць.

Сценографією до музики стане відеоряд, створений на основі полотен Соні Делоне, українки, яка підкорила Париж. Яскравим фіналом стане фрагмент «Юпітер» з симфонічної сюїти «Планети» Ґустава Хольста, написаної на початку ХХ століття. Вхід на цю подію вільний. Кожен зможе насолодитися звучанням класичної музики.

Актуальна програма фестивалю на 1-7 вересня:

  • 1 вересня 19:00  - Назарій Пилатюк «Пори року» А. Вівальді у супроводі камерного оркестру «Ренесанс» Маріупольської філармонії. Диригент Василь Крячок. Локація: Синагога (вхід за квитками)
  • 2 вересня 19:00 - Концертна програма за участю Антонія Баришевського (фортепіано) та Ігоря Завгороднього (альт). Локація: Маріупольська камерна філармонія (вхід за квитками)
  • 3 вересня 18:30  - Концертна програма секстету «MANSOUND». Локація: Синагога (вхід за квитками)
  • 3 вересня 20:30 Open-air проєкт «Ніч в опері». Виступить симфонічний оркестр Харківської філармонії. Диригент Юрій Янко. Соліст - один з найвідоміших віолончелістів України Олександр Пірієв. На честь Дня народження легендарного Фредді Мерк`юрі родзинкою виступу стане музика відомого гурту «Queen». «Ніч в опері» – не тільки назва концерту, а й назва культової платівки «A Night at the Opera» з славетною «Богемською рапсодією», яка є номер один у світі за версією Billboard. Вона пролунає у фіналі концерту. Локація: Театральна площа (вхід вільний)
  • 5 вересня 16:00 -  Проєкт Скорик-Мусоргський у виконанні камерного оркестру «Київські солісти» та запрошених солістів (Швеція, Японія, Україна). Локація: Камерна філармонія (вхід за квитками)
  • 7 вересня 19:00 Концертна програма «Magix SAX» за участю французького саксофоніста Клода Делангля та ансамблю солістів NOTABENE. Локація: Камерна філармонія (вхід за квитками)