Новини

Назад

У Маріуполі вшанували пам'ять визволителів України від нацистських загарбників

28 жовтня 2020, 11:00
822
Суспільство

На честь 76-ї річниці визволення України від нацистських загарбників у Маріуполі поклали квіти до пам'ятних знаків. Глави районів вшанували пам'ять загиблих.

«Ми пишаємося героїзмом, мужністю і силою духу наших ветеранів. Вони звільнили наше місто та нашу країну, подарувавши нам свободу. Важливо, що своїми силами вони відновили Маріуполь, відбудували його і передали нам. Це гідний приклад для наслідування та захоплення. Сьогодні ми пам'ятаємо і шануємо їх. Головне - продовжуємо розвивати і змінювати наше рідне місто в кращу сторону», - сказав глава Кальміуського району Олександр Царьок.

Він поклав квіти до пам'ятного знаку «Танк». У свою чергу, голова Приморської райадміністрації Михайло Орліченко віддав шану героям біля пам'ятного знака жертвам фашизму, голова Центрального району Володимир Петров поклав квіти до пам'ятного знаку в Міському саду.

Голова Лівобережної адміністрації Віктор Очеретін наголосив на важливості пам'ятного дня і віддав належне ветеранам біля пам'ятного знака «Гармата».

Зазначимо, сьогодні Україна відзначає 76 років з Дня визволення країни від нацистських загарбників. У 1944 році був звільнений найзахідніший населений пункт України - місто Чоп у Закарпатській області.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.