Новини

Назад

Одержувачів безготівкової форми монетизації пільг інформують

05 грудня 2019, 16:56
1291
Суспільство, Соціальне забезпечення

З 1 жовтня вступила в силу постанова Кабінету Міністрів України №373 про монетизацію пільг. Маріупольці перейшли на дві форми компенсації пільг за комунальні послуги - готівкову і безготівкову. Детально про хід реалізації програми розповіла заступник директора департаменту соціального захисту населення Віта Іваннікова.

Нагадаємо, з 1 по 15 жовтня маріупольці, які мають пільгу на оплату комунальних послуг, могли написати заяву про отримання компенсації в грошовому еквіваленті. Для цього потрібно було надати розрахунковий рахунок з «Ощадбанку», або адресу відділення «Укрпошти». Таким чином, з моменту початку опалювального сезону вони стали отримувати готівкову форму компенсації і оплачувати комунальні послуги самостійно.

Маріуполци, які не звернулися до центру, перейшли на безготівкову форму монетизації. У них сума пільги автоматично направляється на єдиний електронний рахунок в «Ощадбанку». Далі вона перераховується на рахунок комунальних підприємств, що надають послуги.

За словами Віти Іваннікової, саме у одержувачів безготівкової форми компенсації виникли деякі труднощі при оплаті комунальних послуг. Тільки співробітники «Ощадбанку», у яких є доступ до цих даних, можуть роз'яснити людям схему безготівкового розрахунку і допомогти відкоригувати інформацію в особистому електронному кабінеті. Для цього, людина особисто з паспортом повиннна звернутися до відділення «Ощадбанку».

«Програма нова, потрібен час на відпрацювання схеми та налагодження комунікації між усіма задіяними структурами», - зазначає Віта Іваннікова.

Ті, хто хоче перейти на грошову компенсацію зможуть це зробити з 1 по 15 травня, написавши заяву на готівкову монетизацію пільг в неопалювальний сезон. Тоді в наступному опалювальному сезоні вони автоматично перейдуть на грошову форму компенсації.

Варто відзначити, за станом на 1 грудня одержувачів пільг на комунальні послуги в Маріуполі - понад 16 тисяч. З них на безготівковій формі компенсації - понад 11 тисяч осіб, а готівковій - понад 5 тисяч. Інформація про роботу відділень «Ощадбанку» в Маріуполі за посиланням. Також можна зателефонувати на номер гарячої лінії - 0 800 210 800.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.