Новини

Назад

Молодь Сартани ознайомили зі світом професій

06 квітня 2018, 15:20
754
Суспільство

В умовах соціально-економічного реформування держави, нових тенденцій на ринку праці, питання професійного самовизначення і вибору професії серед молоді носить вкрай важливий характер. На допомогу старшокласникам приходить служба зайнятості, яка є одним із помічників та порадників в процесі вибору майбутнього фаху.

Так, на початку квітня у Спеціалізованій школі з поглибленим вивченням новогрецької мови №8 селища Сартана провели профорієнтаційний урок-семінар для учнів 9 класів. Фахівці Маріупольського міського центру зайнятості організували урок у формі гри. Учні дізналися, які професії є актуальними на ринку праці, розширили своє уявлення про світ професій і професій майбутнього. Гра складалась з окремих блоків: загадки, ребуси, кросворди. Діти спілкувалися, дискутували, ділилися думками та мріями про своє професійне майбутнє.

Крім того, молодь Сартани ознайомили з послугами, що надаються службою зайнятості. А також з інформаційними матеріалами щодо професій, які користуються попитом на ринку праці, з переліком навчальних закладів.