Новини

Назад

Маріуполь продовжить курс на підтримку ОСББ та посилення комунальних послуг 

16 грудня 2021, 09:00
873
Бюджет

Серед пріоритетів бюджету-2022 - розвиток житлово-комунального господарства. Наступного року продовжаться модернізація систем тепло та водопостачання, капітальні ремонти житлових будинків, створення «Затишних дворів», освітлення вулиць.  Детальніше про це розповів перший заступник міського голови Михайло Когут на Дні депутата.

«Маріуполь покращує житлово-комунальне господарство. За останні п’ять років комунальні послуги стали  ефективними та комфортними. Ми продовжимо  взятий курс. Наша мета – посилити якість послуг для кожної маріупольської родини», - підкреслив Михайло Когут.

У Маріуполі продовжить дія Програми створення та підтримки ОСББ.  Це унікальна програма, яка допомагає змінювати житловий фонд на краще. Як результат – понад 1200  багатоквартирних будинків приєдналися до об’єднань. 

Наступного року, у рамках Програми планується виконати капітальний ремонт 70 покрівель, 30 інженерних систем, 6 житлових будинків та благоустрій 70 «Затишних дворів». Також капітальні ремонти пройдуть у жилому фонді. Буде посилено несучі конструкції дев’яти будинків, оновлено п’ять фасадів та тощо. Також заплановані ремонт, заміна та експлуатація пасажирських ліфтів житлових будинків. 

Продовжиться модернізація комунальних підприємств. Зокрема, КП «Маріупольтепломережа» проведе реконструкцію чотирьох котелень, оновить частину обладнання, продовжить реконструкції теплових мереж.  «Маріупольводоканал» - оновить систему водопостачання, проведе реконструкцію самопливного колектору в Центральному районі. 

Також у Маріуполі наступного року планується модернізація зовнішнього освітлення, капітальний ремонт МКП «Щасливі тварини», благоустрій алей, придбання спецтехніки для КП зеленого будівництва та спецобладнання  для аварійно-рятувальної служби, тощо.