Новини

Назад

Майстри з Коломиї навчили дітей писанкарству

19 березня 2018, 16:52
1012
Культура

Під керівництвом видатного майстра народного творчості, члена Національної спілки товариств майстрів народного мистецтва України Світлани Стадник та спільно з іншими майстрами з Коломиї діти навчилися розмальовувати писанки.

До Маріуполя приїхали чотири майстри писанкарства з Коломиї. В гостях нашого міста вони будуть три дні, за які дадуть майстер-класи для дітей та дорослої аудиторії зі створення писанок.

У Центрі дитячо-юнацької творчості «Західний» вони дали перший урок для школярів різного віку. Діти з цікавістю створювали писанки. Деякі з них робили це вперше, а інші - відкривали для себе нові техніки.

Гості розповіли дітям, що писанка - це стародавній звичай розпису по яйцю за допомогою бджолиного воску та фарб, що дійшов до нас з глибини століть. На відміну від крашанки, писанку в їжу не вживають, так як наші предки вважали писанку оберегом, який несе в собі образи благополуччя, достатку, родинного щастя, здоров'я.

«Сьогодні ми навчимо вас, як вчителі. А з часом мистецтво писанкарства ви будете передавати своїм дітям. І поступово це стане традицією», -  відмітила Світлана Стадник.