Новини

Назад

1200 км і сім областей: Маріуполь бере участь в «Забігу заради миру»

12 вересня 2020, 21:00
867
Спорт

Сьогодні в Театральному сквері стартував «Європейський забіг заради миру». На маршруті «Маріуполь-Київ» спортсмени подолають 1200 км і побувають в семи областях України. Побажати марафонцям вдалого забігу прийшли заступник Міністра молоді та спорту України Віталій Лавров і секретар міської ради Степан Махсма.

«Заняття спортом загартовують не тільки тіло, а й дух людини. У Маріуполі багато талановитої молоді. В майбутньому вона буде представляти Україну на міжнародному рівні», - зазначив Віталій Лавров.

Ініціаторами забігу стали управління молоді та спорту Маріупольської міської ради та ККП «М-Спорт». Це один з найтриваліших марафонів в Україні. Його мета - показати, що Маріуполь за мир і здоровий спосіб життя. У старті взяли участь близько 100 осіб. Повністю маршрут подолають понад 30 спортсменів. Вік учасників - від 18 до 60 років. Фінішують спортсмени 26 вересня в Києві.

«Цей забіг символізує об'єднання всієї України. Маріуполь - місто сильних людей. Зараз у ньому активно розвивається напрямок спорту. З'являються нові локації і можливості, як для любителів, так і для професійних занять. Ми пишаємося своїми спортсменами, що прославляють місто далеко за його межами, і впевнені, що молодь гідно продовжить історію маріупольського спорту», - підкреслив Степан Махсма.

Після гості заходу і учасники марафону запалили символічний факел. Його будуть передавати спортсменам з інших міст, які будуть приєднуватися до забігу на протязі всього маршруту.

Під час заходу велася пряма трансляція з НСК «Олімпійський» в Києві, де проходили показові виступи до Дня фізичної культури і спорту. Спеціальне відеозвернення до учасників передав український легкоатлет, перший віце-президент IAAF Сергій Бубка. Він назвав символічним, що «Забіг заради миру» стартує саме в Маріуполі - місто, яке зуміло відстояти свою незалежність і довести, що є частиною України.

Після старту розпочалося урочисте нагородження маріупольських спортсменів, тренерів та функціонерів спорту. Нагороди, подяки від міської ради Маріуполя і пам'ятні подарунки вручали начальник управління молоді та спорту Олексій Казанцев і депутати міської ради Володимир Курський та Ольга Пікула.

Також були названі «Кращі маріупольські спортсмени десятиліття» ними стали: бронзовий призер Олімпійських ігор, багаторазовий чемпіон світових змагань зі спортивної гімнастики Ігор Радівілов, бронзовий призер чемпіонату світу з греко-римської боротьби Олександр Чернецький, Срібний призер чемпіонату світу з важкої атлетики Артем Удачин, дев'ятиразовий чемпіон світу з кікбоксингу Олександр Олійник, чемпіон світу, Strongman Олександр Лашин, семиразова чемпіонка світу з ушу Анна Терещенко, чемпіон і бронзовий призер Паралімпійських ігор, плавець Олександр Комаров, срібний і тричі бронзовий призер Паралімпійських ігор, плавець Данило Чуфаров, срібна і бронзова призерка Дефлімпійських ігор багаторазова чемпіонка ігор з легкої атлетики Римма Філімошкіна, п'ятикратний чемпіон світу з шахів ігор Ярмонов.

Крім цього, почесними грамотами були відзначені ветерани маріупольського спорту Валентина Мальована та Павло Грачов.

«Важливим напрямком у розвитку Маріуполя є популяризація здорового способу життя. Не дивлячись на вік, маріупольці повинні знаходити відповідні для себе види спорту, доступні тренування і зручні локації. Зараз в місті працюють, і продовжують відкриватися різноманітні безкоштовні і професійні спортивні клуби, секції для дітей і дорослих. Головна мета - зацікавити людей і залучити їх до занять спортом», - розповів голова депутатської комісії з питань освіти, культури, духовності, молодіжної політики та спорту Володимир Курський.