Новини

Назад

Вадим Бойченко розповів про досвід Маріуполя у вирішенні житлового питання

29 березня 2024, 17:26
134
Суспільство

Мер Маріуполя взяв участь у нараді з питань реалізації прав на житло окремих категорій ВПО під головуванням Віце-прем’єр-міністра Ірини Верещук. На ній обговорювали програми щодо забезпечення соціальним житлом ВПО. Зокрема, розглянули досвід Маріупольської міської ради.

Вадим Бойченко презентував досвід Маріуполя щодо створення тимчасового соціального житла. Пілотний проєкт – соціальне житло у Дніпрі вже заселено. Він відкрив можливості для додаткових інвестицій від міжнародних донорів.

Триває ремонт 6 будівель під соціальне житло у Дніпрі. Ще  2 будуть відремонтовані у Чернівецькій області.

Для підвищення рівня довіри з боку міжнародних партнерів було впроваджено нову прозору модель співпраці. Згідно з нею Маріупольська міська рада виходить з замовленням, надає технічне та візуальне завдання. А донор самостійно обирає виконавця робіт, який проводить тендери, контролює фінанси.

«Лише у тісній співпраці ми зможемо надати комплексну та системну підтримку маріупольцям, які опинилися у різних громадах. Завдяки державній підтримці та партнерам нам вдається реалізовувати важливі проєкти, які є відповідями на запит маріупольців», - мер Маріуполя.

Ірина Верещук подякувала міському голові Маріуполя Вадиму Бойченку за системну роботу в напрямі забезпечення житлових прав маріупольців в інших регіонах України. Також посадовиця звернула увагу представників інших громад на необхідність брати за приклад досвід роботи маріупольської громади.