Новини

Назад

У маріупольському соццентрі проводять скринінгове анкетування на симптоми туберкульозу

05 березня 2021, 14:39
964
Соціальне забезпечення

Фахівці Маріупольського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді володіють методикою скринінгового анкетування на симптоми туберкульозу. За результатами анкетування проводиться роз’яснення про захворювання. У разі позитивного результату скринінгу клієнтів мотивують щодо необхідності звернення до медичного закладу за отриманням відповідної медичної допомоги.

Наприклад, у 2020 році до центру звернулась маріупольчанка. Вона повідомила, що її син зловживає алкогольними напоями, не працює і має захворювання на ВІЛ та гепатит С. Спеціалісти центру провели скринінгове анкетування родини на симптоми туберкульозу. За результатами було виявлено симптоми туберкульозу у жінки її сина та чоловіка.

Родину  було направлено до медичного закладу  на безкоштовне обстеження на туберкульоз. Результати обстеження (аналіз мокротиння, рентгенологічне дослідження) показали наявність у батька родини двосторонньої пневмонії. У сина відкрита форма туберкульозу. Чоловіків  було терміновою госпіталізовано до спеціалізованих медичних закладів та забезпечено відповідним лікуванням.  Після проходження лікування сину було надано допомогу в отриманні інвалідності. Наразі він отримує пенсію та має змогу проходити лікування.