Новини

Назад

У Маріуполі пройшов воркшоп з оцінкою стійкості до стихійних лих

07 лютого 2022, 12:09
812
Екологія

Воркшоп проходив в рамках проєкту «Підвищення стійкості до ризику катастроф на Сході України». У заході взяли участь 13 учасників, серед яких представники муніципалітету. 

Маріуполь став пілотним містом в Україні, яке взяло участь в оцінці стійкості міста до стихійних лих. Оцінка проводилася згідно із 47 індикаторами у різних сферах – від енергетики до екології.

«Воркшоп дозволив отримати можливість ідентифікувати ризики та більш ефективно управляти ними. Результати дозволять покращити стійкість Маріуполя, щоб запобігти надзвичайним ситуаціям», - розповів один з учасників воркшопу, начальник управління з питань екології, енергоменеджменту та охорони праці Ваагн Мнацаканян.

У подальшому, методологія детальної оцінки стійкості міста дозволить розробити Стратегію та План дій щодо підвищення стійкості до стихійних лих. 

Проєкт «Підвищення стійкості до ризику катастроф на Сході України» проводиться за участю міжнародної гуманітарної організації ACTED та IMPACT та за фінансової підтримки уряду Великої Британії. Захід відбувся за сприяння Управління Організації Об'єднаних Націй з питань зменшення ризиків при стихійних лихах (UNDRR) в рамках ініціативи «Making Cities Resilient 2030 (MCR2030).