Новини

Назад

У кожному районі Маріуполя з'являться центри підтримки ОСББ

24 липня 2020, 20:18
1513
Сесії міської ради

Допомога жителям ОСББ - в кожному районі з'являться центри підтримки об'єднань багатоквартирних будинків. Про це повідомив начальник управління з підтримки і розвитку ОСББ Сергій Марчук під час чергової сесії міської ради. У чотирьох центрах голови об'єднань будуть ділитися своїм досвідом, підтримувати ініціативи по створенню ОСББ, проводити зустрічі та семінари.

 

Багато розмов, консультацій і допомоги, відповідно - більше результат. Такі центри дозволять ще швидше надавати необхідну інформацію. Підтримувати рішення, які стосуються благоустрою житлового фонду і Маріуполя в цілому
зазначив міський голова Вадим Бойченко.

Приміщення для розміщення центрів, в тому числі ремонт і оплату комунальних послуг, надасть міська рада. На отриманий від USAID грант буде придбано меблі та обладнання - комп'ютери, проектори, принтери та інше.

Програма підтримки ОСББ, яка реалізується в Маріуполі - унікальна для України. Завдяки її реалізації, майже 50% житлового фонду міста перейшли в об'єднання співвласників багатоквартирних будинків. Кожен будинок ОСББ отримує капітальні ремонти, міні-проекти і «Затишні двори».

У планах на 2020 рік - провести 96 капітальних ремонтів, реалізувати 284 міні-проекта і створити 132 «Затишних двори». З моменту старту Програми виділено понад 500 млн гривень.