Новини

Назад

Ще один будинок у Маріуполі стане «сильним і самостійним»

20 липня 2018, 19:28
1234
Житлово-комунальне господарство

У будинку по проспекту Нахімова, 58 ведуться роботи з посилення несучих конструкцій. Приступили до них у травні, завершать - до жовтня. Зараз виконується монтаж арматурної сітки і штукатурка стін фасаду. На даний момент виконано 20% необхідних робіт. Вартість проекту 1,4 млн грн.

Триповерховий будинок на 18 квартир по пр. Нахімова, 58 вже декілька років «тріщить по швах». У 2015 році з міського бюджету виділяли кошти на ремонт. Підрядна організація виконала стяжку фасаду і заміну вікон у під'їздах. Роботи не були закінчені в повному обсязі, так як жителі не надали доступ для прокладки поперечних тяжів через квартири. Виникла необхідність в зміні проектного рішення.

Вже у 2017 році розробили нову проектно-кошторисну документацію щодо посилення несучих конструкцій будинку. Роботи на об'єкті вже ведуться. Тут виконають: посилення стін фасадів і внутрішніх стін під'їздів арматурної сіткою діаметром 5 мм; посилення цоколя і фундаменту нижче рівня землі на 300 мм залізобетонної обоймою; штукатурку стін фасадів і стін під'їздів цементним розчином; шпаклівку та фарбування стін фасадів, цоколя та під'їздів; ремонт ґанків, розбирання вимощення; устрій водостічної системи.

У минулому році ми зробили стяжку п'яти будинків на суму майже 9 мільйонів гривень. Цього року запланували посилити 13 об'єктів і виділили на це близько 20 мільйонів. Всього у Маріуполі в результаті обстеження виявлено 72 будинки у передаварійному стані. І ця програма щодо посилення несучих конструкцій дозволяє вирішити проблему з цими будинками у горизонті п'яти років
прокоментував міський голова Вадим Бойченко, перевіряючи хід робіт.

З 13 будинків, в яких у поточному році заплановано ремонт щодо посилення несучих конструкцій, в семи вже ведуться роботи. По чотирьох - вибираються підрядники у системі Прозорро і ще два проекти проходять експертизу.