Новини

Назад

Пенсійний фонд розсилає інформаційні смс-повідомлення

08 лютого 2022, 16:46
1303
Соціальне забезпечення

Пенсійний фонд України повідомляє про впровадження інформаційної розсилки за допомогою СМС-повідомлень. Це покращує інформування громадян щодо пенсійного забезпечення та страхування.

 У такий спосіб пенсіонери можуть дізнатися про тривалість свого страхового стажу, суму призначеної пенсії та дату її виплати, результати проведеного перерахунку, поновлення пенсійної виплати та строк припинення виплати пенсії, застраховані особи – довідатись про сплату страхових внесків.

Крім того, за допомогою смс-повідомлень пенсіонерам надсилаються запрошення відвідати територіальний орган Пенсійного фонду України для підтвердження або з’ясування необхідних даних. Сервіс безкоштовний. 

Активувати послугу смс-інформування можна двома шляхами:

  • перший – особисто звернутися до територіальних управлінь Пенсійного фонду України і надати відповідні контактні дані мобільного зв’язку та згоду отримання смс-повідомлень від пенсійної служби;
  • другий – за допомогою електронного цифрового підпису увійти до особистого кабінету на сайті електронних послуг Пенсійного фонду України. В розділі «Налаштування» відкрити вкладку «Дистанційне інформування», поставити позначку навпроти тексту «Надаю згоду на отримання інформації від ПФУ на номер мого мобільного телефону».