Новини

Назад

На засіданні виконкому розглянули понад 60 питань

22 грудня 2020, 13:10
1337
Культура, Засідання виконавчого комітету, Економіка

Сьогодні в Маріуполі відбулося засідання виконавчого комітету. Члени виконкому заслухали інформацію про використання коштів резервного фонду міського бюджету. Також затвердили проєкт рішення з визначення місць ярмаркової торгівлі.

За словами в.о. директора департаменту фінансів Анастасії Смородської, у поточному році з резервного фонду виділено 3,4 млн грн на боротьбу з пандемією коронавіруса COVID-19. За ці кошти придбано два апарати штучної вентиляції легенів. Вони передані Міській лікарні №9. Станом на перше грудня сума резервного фонду склала понад 1,5 млн грн.

Директор департаменту економіки Євген Бодягин представив проєкт рішення «Про здійснення ярмаркової торгівлі у 2021 році». Згідно з документом, в Маріуполі виділять 16 локацій і 279 місць під ярмаркову торгівлю в усіх районах міста. Передбачено два види торгівлі: сезонна та регулярна. Підприємці можуть подати заяву через ЦНАП без безпосереднього спілкування з працівниками департаменту з питань економіки. Члени виконавчого комітету підтримали дане рішення.

Підтримали також проєкт рішення «Про затвердження контингенту учнів в мистецьких школах на 2020-2021 роки». Як розповіла директор департаменту культурно-громадського розвитку Діана Трима, його мета - впорядкування кількості учнів для надання рівних можливостей і якісних послуг. Рішенням було затверджено 3007 учнів в восьми музичних, художніх школах та школах мистецтв.

Також в ході виконкому голови районних адміністрацій доповіли про заміну договорів найму житлових приміщень.