Новини

Назад

На маріупольські пляжі їдуть відпочивальники з усієї країни

02 серпня 2017, 17:00
900
Суспільство

У Маріуполі встановилася спекотна погода. Температура вдень в тіні сягає +34, а на сонці доходить до +40 градусів. У зв'язку з чим число відпочиваючих на пляжах зросла з 10 до 20 тисяч осіб в будні дні, а вихідні - понад 30 тисяч. Про це розповів під час брифінгу начальник рятувальної аварійно-водолазної служби Олександр Татай.

Олександр Татай зазначає, що кількість відпочиваючих на пляжах повертається до показників п'ятирічної давності: «Це пов'язано зі збільшенням числа поїздів, що йдуть до Маріуполя - додався Харківський і Одеський. Жителі центральної України їдуть на наші пляжі, оскільки відпочинок в Маріуполі більш бюджетний порівняно з іншими курортними містами. Очікуване число туристів з інших областей країни до кінця пляжного сезону - близько 5 тисяч осіб ».

Начальник рятувальної аварійно-водолазної служби також звертає увагу гостей і жителів міста на те, що море - це відкрита водойма і не варто запливати за обмежувальні буї, а також необхідно надягати головні убори і не перегріватися на сонці. Слід дотримуватися і правила поведінки на пляжах і воді.

ЗАБОРОНЕНО:                                   

- запливати за сигнальні буї, що обгороджують зону купання;

- стрибати у воду з пірсів, хвилерізів та інших гідротехнічних споруд;

- розпивати спиртні напої і купатися в нетверезому стані;

- залишати біля водойму дітей до 12 років без нагляду дорослих;

- купатися на матрацах;

- підпливати близько до моторних суден та інших плавзасобів.

 НЕ РЕКОМЕНДУЄТЬСЯ:

- відпочиваючим похилого віку перебувати на сонці з 11:00 і до 16:00.

- людям, які не вміють плавати, користуватися засобами розваги на воді – катамаранами, човнами, матрацами та автомобільними камерами.

Також не треба залишати дітей самих у воді та знаходитись у морі в стані алкогольного сп’яніння.  Для забезпечення громадського правопорядку та задля порятунку людей рятівники співпрацюють з правоохоронними органами та медичними закладами міста.​ Завдяки їх злагодженій роботі вдалося уникнути травмування людей під час штормового вітру на минулому тижні, також як і серйозних порушень в жарку погоду.