Новини

Назад

Маріуполь вакцинується: студенти роблять щеплення від COVID-19

17 листопада 2021, 17:00
793
Медицина

У Маріуполі триває кампанія з вакцинації. Сьогодні щеплення від COVID-19 зробили 180 студентів Маріупольського державного університету. Щоб процедура була максимально комфортною та швидкою, на базі університету працювала мобільна бригада лікарів.

Масова вакцинація проходить у МДУ не вперше. Молодь охоче записується на щеплення. Студенти впевнені, що вакцинація – це єдиний спосіб захистити себе та близьких. Разом із маріупольцями щеплення від коронавірусу роблять студенти з різних міст України, а також ті, хто приїхав на навчання з інших країн.

Викладачі університету вже пройшли вакцинацію. Своїм прикладом вони показали студентам, що щеплення зміцнює імунітет та захищає здоров'я.

«Колективна вакцинація – це захист власного здоров'я та оточуючих, а також можливість повернутися до звичного способу життя. Використовуються сертифіковані та схвалені ВООЗ вакцини. У місті створено всі умови, щоб мешканці могли зробити щеплення вчасно та були здоровими», - зазначив терапевт Роман Попович.

Зараз у Маріуполі перебуває понад 48 тисяч доз вакцин проти COVID-19. Загалом зроблено понад 193 тисячі щеплень. Вакциновані вносяться до єдиної бази даних. Після повторного щеплення можна отримати свідоцтво про вакцинацію міжнародного формату.

Усі бажаючі можуть вакцинуватися від COVID-19 у зручний для себе час. Для цього необхідно прийти в один із Центрів масової вакцинації. Вони працюють:

  • ТЦ "Епіцентр". Щоденно з 10:00 до 18:00;
  • ТЦ "ПортСіті". Щоденно з 10:00 до 18:00;
  • "Мультицентр". З понеділка до суботи з 8:00 до 17:00;
  • Залізничний вокзал. Щоденно з 10:00 до 16:00.

При собі необхідно мати паспорт, ідентифікаційний номер та мобільний телефон. Для зручності пенсіонерів із сьогоднішнього дня працюють пункти вакцинації на базі територіальних центрів. Деталі ТУТ