Новини

Назад

Mariupol Reborn: “Big City Lаb” пропонує відновити економіку та повернути освітні центри заради розвитку Маріуполя

03 липня 2023, 11:43
1590
Суспільство

“Big City Lаb" - одна з 4 команд архітекторів, яка представила свою концепцію відбудови Маріуполя на відкритті офісу Mariupol Reborn. На першому етапі відновлення міста експерти пропонують звернути увагу на школи, які можуть стати центрами суспільного життя. Так, актові зали можуть перетворитися на місця навчання для дорослих, їдальні у кафе, а спортмайданчики стати загальнодоступними.

Крім того, пропонується ущільнити місто та зробити його архітектурно різноманітним. А також «розвернути» до моря та облаштувати зони вздовж річок. Зробити акцент на розвитку порту.

Старий центр міста архітектори пропонують відновити, а також побудувати нові будинки навколо нього. Маріуполь пропонують озеленити, а також відновити вже зелену металургію. На місці Драмтеатру створити Меморіал, а на місці "Азовсталі" - Меморіальний парк з музеєм.

“Ми пропонуємо, попри відновлення економіки, не забувати про екологію міста, зробити більш виразні забудови та повернути місто до моря. У перші п'ять років ми маємо активно працювати над відновленням та побудовою житла. І вся інфраструктура має бути однаковою за якістю”, - засновниця компанії Вікторія Тітова.

Проєкти візії Маріуполя представили 4 команди. Фінансову підтримку у розробці концепцій надав Проєкт USAID «Економічна підтримка України». Більше про проєкти на сайті Mariupol Reborn.