Новини

Назад

Доступне житло у Маріуполі! Міська програма допомагає придбати власне житло

23 лютого 2022, 16:32
828
Сесії міської ради

Маріуполь вирішує квартирне питання. На сесії міської ради депутати затвердили нову редакцію програми «Доступне житло». Збільшено фінансування на 3 мільйони гривень на рік. Загалом на програму з бюджету міста виділено 37 млн. грн. Вона допоможе молоді та фахівцям із житлом на вигідних умовах.

«Програма «Доступне житло» надає можливість молоді придбати квартири за програмою співфінансування з містом та оформити кредит за максимально зниженою кредитною ставкою у 3%. Максимальний термін – 20 років. На участь уже подано понад 50 заявок", - розповіла директор департаменту роботи з активами Світлана Штенда.

Є два напрямки програми. Перше – забезпечення житлом працівників бюджетних сфер міста та комунальних підприємств. Для участі у програмі необхідно виконати три умови, а саме бути співробітником вищевказаних підприємств, надалі пропрацювати на них не менше 10 років; сплатити первісний внесок за купівлю житла у розмірі 3% від його вартості. У цьому випадку з міського бюджету буде сплачено 40% вартості квартири. Сума, що залишилася, оформляється в кредит за пільговою ставкою.

Пріоритетними для програми «Доступне житло» є професії, яких Маріуполь гостро потребує. Наприклад, архітектор, ландшафтний дизайнер, дендролог, електромонтер, водій категорії «Д», спецтехніки, слюсар-ремонтник, зварювальник, вчителі, лікарі, соціальні працівники та інші.

Другий напрямок – забезпечення житлом молоді. Учасникам програми необхідно виконати дві умови: сплатити початковий внесок за покупку квартири у розмірі 3% від її вартості; вік учасника не повинен перевищувати 35 років. Кредит можна оформити на максимальний термін – 20 років. Учасниками можуть бути як самотні молоді особи, так і молоді сім'ї.