Новини

Назад

Чат-бот «Марта» відповість на запитання щодо COVID-19

12 листопада 2021, 11:00
830
Медицина

Медичний чат-бот Марта продовжує розширювати та вдосконалювати свої можливості. Додано новий модуль - «Вакцинація від COVID-19». Це – помічник, що допомагає орієнтуватись у новинах про ковід та вакцинацію. 

Розділ містить понад 135 запитань та відповідей. Вони структуровані за 9 основними напрямками (типи вакцин від COVID-19, ефективність вакцин, безпечність вакцин, схеми вакцинації, протипоказання, організаційні моменти тощо). Завдяки машинному навчанню (Machine Learning) «Марті» можна задати питання стосовно вакцинації від COVID-19. Бот зможе надати потрібну відповідь, скерувавши у потрібний розділ. 

«Такий функціонал значно скорочує час вирішення медичних питань. Особливо це відчувається зараз, коли навантаження на медичну систему – величезне. Також важливо, що у період карантинних обмежень, можна отримати медичну консультацію, не виходячи з дому. Також записатися на прийом до лікаря, чи знайти результати попередніх візитів або аналізів можна в особистому електронному кабінеті. Вже понад 30 тисяч маріупольців користуються цією послугою», - розповів директор департаменту охорони здоров'я  Андрій Ремпель. 

У розробці функціоналу використано інформацію з офіційних джерел: сайт вакцинації від COVID-19 МОЗ України та Центр громадського здоров’я України. Для актуальності інформація постійно оновлюється. Триває навчання чат-боту відповідно до запитів користувачів для надання максимально коректних відповідей.     

Модуль розроблено місцевою командою розробників «OpenDataLab» у межах проєкту «3D Project: Розвиток попри перешкоди. Стійке громадянське суспільство в часи пандемії та в майбутньому», що виконується Фондом Східна Європа за фінансової підтримки Європейського Союзу. 

Крім того, «Марта» може нагадувати про запис до лікаря, планові щеплення, готовність результатів лабораторних досліджень тощо. Детальніше про підключення цих сповіщень читайте за посиланням - https://bit.ly/3FbqRRA.

Підключитися до «Марти» можна на офіційному сайті https://martabot.pro, де також розміщені відеоінструкції з її використання.

Медичний чат-бот Марта є спільним проєктом департаменту охорони здоров’я Маріуполя. Реалізовано при сприянні та підтримці департаменту інформаційних технологій Маріупольської міської ради.