Новини

Назад

Безбар’єрна освіта: у оновленій школі №26 створено всі умови доступності

31 травня 2021, 19:31
1125
Освіта

У всіх закладах, які реконструюються у Маріуполі особлива увага приділяється умовам доступності. У школі №26 також створено все необхідне для комфортного пересування дітей з інвалідністю.

Так, облаштовано два пандуси – до корпусу молодшої школи та середньої й старшої. Укладено тактильну плитку. Також діє санвузол для дітей з інвалідністю. У школі з'явилося унікальне обладнання - спеціальний підйомник для вільного пересування по сходах. Завдяки ньому людина у візку може комфортно піднятися на другий та третій поверхи навчального закладу.

Такі європейські підходи сприяють інтеграції дітей з інвалідністю у суспільство. Вони можуть так само, як і інші учні пересуватися школою та бути повноцінно залучені до навчального процесу.

Нагадаємо, Маріуполь приєднався до ініціативи першої леді Олени Зеленської «Без бар'єрів». Відповідний Меморандум про розвиток безбар'єрної архітектури у березні поточного року підписав міський голова Вадим Бойченко. Документ спрямований на створення рівних можливостей і розвиток універсального публічного простору, дружнього до маломобільних груп населення.

«Безбар'єрність повинна стати новою нормою суспільства. Досі не все люди мають однакові можливості для розвитку через обмежену інфраструктури. Ми повинні це змінити і зробити наше місто, як і всю Україну, доступним і комфортним для всіх», - підкреслив міський голова Маріуполя.