Новини

Назад

Маріупольські депутати розглядають проблемні питання надання землі у зонах зсувів ґрунту (ФОТОРЕПОРТАЖ)

06 квітня 2021, 11:42
478
Діяльність депутатського корпусу

 

Сьогодні під головуванням секретаря міської ради Ксенії Сухової провели робочу нараду.  У комунікації взяли участь депутати міської ради, керівники районних адміністрацій, представники ДСНС, головного управління містобудування та архітектури та інших зацікавлених служб.  Мета зустрічі: відпрацювати механізм узгодження дозвільної документації заявникам, які звертаються до міської ради за ділянкою землі під будівництво у зсувній зоні.

Як зазначила директор департаменту по роботі з активами міської ради Світлана Штенда, зсувні зони є у Приморському та Лівобережному районах.  Вона зауважила, щоб обґрунтувати заявникам небезпечне проведення будівельних робіт на таких територіях, необхідно мати висновок відповідних служб.

Для довідки.  Раніше у Маріуполі діяла єдина мапа зсувних зон.  На сьогоднішній день дані застаріли.  Необхідно провести роботи з оновлення інформації.

Голова постійної комісії з питань містобудування, комунальної власності та земельних відносин Оксана Гринько запропонувала створити робочу групу з вивчення цього питання.  «Впевнена, що всі депутати підтримають таке рішення, і що стосується актуалізації інформації наявності зсувних зон на нашій території. Тільки маючи на руках висновок компетентної служби, депутати міської ради зможуть впевнено розглядати земельні питання на сесіях і приймати об'єктивні рішення», - підкреслила Гринько.

Депутати, присутні на зустрічі, підтримали колегу у цьому питанні. А секретар міської ради запропонувала також вивчити досвід інших міст, щоб створити робочий механізм узгодження таких проектів рішення.  «Нам потрібні кращі практики, щоб Маріуполь отримав робочу модель, і депутати могли з упевненістю голосувати за надання ділянок землі, знаючи, що це не призведе до небажаних наслідків», - зазначила Ксенія Сухова.