Новини

Назад

Представник Державної служби зайнятості з робочим візитом відвідала Маріупольський міський центр зайнятості

11 квітня 2018, 12:41
1818
Соціальне забезпечення

Маріупольський міський центр зайнятості відвідали заступник начальника управління профорієнтації‚ профнавчання та навчальних закладів Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Інна Бондіні та заступник директора Донецького обласного центру зайнятості Олег Климович. Вони ознайомилися з роботою кейс-офісу, онлайн-центру працевлаштування, консалтингового центру, відвідала засідання клубу свідомого батьківства та інші заходи, поспілкувалася з безробітними особами та роботодавцями.

Фахівці центру зайнятості презентували майданчик «Кейс-офіс», де розміщені інформаційні матеріали про соціальних партнерів міста, які надають соціальну, юридичну, психологічну допомогу клієнтам центру зайнятості, спрямовану на вирішення особистих, соціальних проблем, що заважають працевлаштуванню. Сьогодні безробітним, які уклали договір соціального супроводу при працевлаштуванні, надавалася  психологічна підтримка з метою  мінімізації бар’єрів при працевлаштуванні.

В Онлайн-центрі працевлаштування Інна Бондіні взяла участь у скайп-співбесіді роботодавця з претендентами на вакантні посади інженера-конструктора і менеджера зі збуту. Підприємство у зручному дистанційному форматі здійснювало підбір кандидатів серед клієнтів центру зайнятості.

Під час спілкування з фахівцями Сектору рекрутингу було акцентовано увагу на важливості швидкого та якісного укомплектування вакансій, а також на налагодженні ефективної взаємодії з роботодавцями.

У Консалтинговому центрі гості відвідали тренінг-гру «Життєвий капітал», що проводилася тренерами Ділового клубу «Партнер» для майбутніх підприємців міста. Учасники підвищували свою фінансову грамотність у практичній інтерактивній формі. Під час гри безробітні прожили 45 років дорослого життя, щоб навчитися змушувати гроші працювати на себе.

Представник Центрального апарату завітала до Клубу «Свідомого батьківства». Тут батькам допомагали в отриманні корисної інформації щодо свідомого вибору професії власною дитиною та в розумінні їх здібностей, а також про особливості підліткового віку, можливості допрофільної підготовки у школі, систему професійної освіти у місті та області і перспективні потреби ринку праці.

Інна Бондіні побувала і на акції «Випускник». В рамках заходу студентам Приазовського державного технічного університету розповіли про новітні можливості служби зайнятості та ініціативу щодо створення кадрового резерву, надали інформацію про ключові моменти самопрезентації, бажаючі здійснили запис власного відеорезюме.

Також гостям презентували роботу Молодіжного центру профорієнтації «Profi challenge». Сьогодні його відвідали учні випускних класів маріупольської ЗОШ № 10. Підлітки ознайомилися з послугами служби зайнятості та можливістю проходження професійного тестування на базі «Profi challenge» та за допомогою сайту Державної служби зайнятості.

За підсумками візиту були обговорені методи вдосконалення Регламенту роботи центрів зайнятості щодо задоволення потреб клієнтів.