Новини

Назад

«За 2017 рік на 1651 об'єкті житлового фонду виконані ремонтні роботи», - Михайло Когут

18 січня 2018, 15:59
1169
Житлово-комунальне господарство

За словами заступника міського голови Михайла Когута, у 2017 році виконано 92% від загального плану ремонтів житлового фонду. Основні труднощі, з якими зіткнулися при реалізації ряду проектів - дефіцит кваліфікованих фахівців та будівельних організацій.

«За 2017 рік на 1651 об'єкті виконані ремонтні роботи, які курирував департамент розвитку житлово-комунальної інфраструктури. Це 92% від запланованого обсягу», - підкреслив заступник міського голови.

За словами Михайла Когута існує дві основні проблеми, які не дозволили в повному обсязі реалізувати поставлені завдання, - дефіцит фахівців високої кваліфікації в проектних та будівельних організаціях, наявних у місті.

90% житлових будинків вимагають поточних та капітальних ремонтів. У першу чергу, роботи виконуються у будинках ОСББ. У рамках підтримки ремонтуються основні конструктиви. Більшість об'єднань у минулому році вибирали ремонт покрівлі, інженерної мережі, заміну електромереж.

«Спільно з обласним бюджетом виконано ремонт 90 покрівель. Хоча спочатку ставили завдання - 110. 13 будинків вибрали ремонт інженерних мереж, в 4-х з них розпочато роботи. Заміну проводки виконали у 5 будинках, які обрали цей конструктив», - зазначив Михайло Когут.

У 2017 році підготовлено 66 проектно-кошторисних документацій на ремонтні роботи, які будуть реалізовані у поточному році.

У Маріуполі також реалізується спільна програма області та міста з утеплення будинків. Вона дозволить дати оцінку доцільності таких робіт і покаже скільки зможуть заощадити жителі на оплату комунальних послуг.

У минулому році замінено 21 ліфт та відремонтовано 24 ліфта. Також виконано обстеження понад 700 ліфтів з 1900 які знаходяться у місті.

Спільно з областю у Маріуполі встановлюються вузли обліку теплової енергії. У планах на минулий рік було покрити приладами обліку 100% будинків. Але вийшли на показник в 93%. У поточному році необхідно встановити ще 75 теплолічильників для закриття даного питання.

Департаментом РЖКІ також виконувалися роботи щодо посилення несучих конструкцій будинків. У трьох будинках завершені всі роботи у минулому році, в двох - тривають у поточному.

Начальник управління ремонтів об'єктів комунальної власності ДРЖКІ Валерій Шевченко зазначив, що на поточний рік плани ще більш амбітні та на їх реалізацію виділено близько 130 млн грн.

«У планах на поточний рік по ремонту житлового фонда - виконати ремонт 90 покрівель, 25 інженерних мереж, 11 електромереж, несучих конструкцій у 11 будинках. А також замінити 21 аварійний ліфт та капітально відремонтувати - 28», - розповів Валерій Шевченко.