Новини

Назад

Вітання міського голови з 25-річчям від дня утворення Федерації грецьких товариств України

09 квітня 2020, 09:02
433
Суспільство

Шановна грецька громадо Маріуполя!

Прийміть найтепліші вітання з нагоди 25-річчя від дня заснування Федерації грецьких товариств України. Організації, яка за ці роки, стала справжнім центром історичної та культурної єдності греків нашої країни.

Маріуполь завжди був і залишається центром грецької культури в Україні. Саме у нашому місті проживає найчисленніша група етнічних греків, які протягом понад 200 років роблять вагомий внесок в економічний, соціальний, освітній та культурний розвиток міста. Досить згадати такі імена, як Архіп Куїнджі, Феоктист Хартахай, Єфим Харабет, Тамара Каци.

Сьогодні Маріуполь – це багатокультурне місто, де створені всі умови, щоб кожна етнічна громада зберігала свою національну самосвідомість, культуру і традиції. Ми підтримуємо заходи Федерації грецьких товариств України, які спрямовані на зміцнення дружби та єдності, популяризацію грецької культури серед маріупольців.

Упевнений, що 25 років – це лише початок. Вірю, разом ми зможемо реалізувати чимало амбітних проєктів в культурній та гуманітарній сферах.

Бажаю всій грецькій громаді міцного здоров’я, миру і злагоди!

З повагою, міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.