Новини

Назад

Вчителі обговорили методи залучення юних маріупольців до навчального процесу

23 січня 2020, 17:40
645
Освіта

У Фонді розвитку Маріуполя пройшов черговий тренінг проєкту «IMPULSE». Цього разу вчителі англійської мови вчилися розуміти потреби сучасних дітей, особливості сприйняття інформації поколінням Z.

За досвідом закордонних колег, учасниці проєкту розробляли методики, які допоможуть зацікавити в навчанні юних маріупольців. Серед перших напрацювань-рекомендацій: представляти дитині загальну картину, ставити конкретні завдання, говорити тихіше та міняти інтонацію, при вивченні правил, нових слів, граматики робити їх візуалізацію.

Організатори тренінгу підкреслили його важливість, адже діти, народжені у 21 столітті, читають менше ніж 20% тексту, орієнтовані на картинки, мають кліпове мислення і швидку реакцію. Вони насилу витримують 45-хвилинні уроки та готові виконувати завдання, якщо розуміють його важливість і бачать кінцевий результат. Тому сучасні вчителі повинні бути креативними та гнучкими, щоб знайти підхід до кожного учня.

Проєкт «IMPULSE» розроблений Фондом розвитку Маріуполя спільно з Маріупольською міською радою, Донецьким державним університетом управління, міським ліцеєм, Маріупольським союзом молоді, Агентством місцевої демократії в Маріуполі за підтримки відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні. Його мета - впровадження сучасних підходів до навчання, обмін професійним досвідом і підтримка ініціатив маріупольських педагогів.

Читайте также наши новости в Facebook и Telegram.