Новини

Назад

У всіх районах Маріуполя відкриють інформаційні офіси підтримки ОСББ

07 липня 2020, 16:20
617
Суспільство, Житлово-комунальне господарство

Управління з питань розвитку та підтримки ОСББ відкриває нові філії у всіх районах Маріуполя. Це дозволить якісно і ще більш швидко надавати послуги представникам об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Проект реалізується завдяки гранту від агентства США з міжнародного розвитку (USAID), його розмір - 2,2 млн грн. На ці кошти буде придбано техніку та меблі для нових офісів. У свою чергу міська рада надасть приміщення, візьме на себе косметичний ремонт і оплату комунальних послуг.

«У 2016 році в Маріуполі прийняли програму підтримки ОСББ, а також затвердили новий структурний підрозділ - управління з питань розвитку та підтримки ОСББ. На той час в місті всього 76 будинків входили в об'єднання співвласників багатоквартирних будинків. На сьогодні їх кількість наближається до 900 - це 46% житлового фонду. У зв'язку з цим виникла необхідність розширення штату управління для надання якісної допомоги ОСББ», - розповіла начальник відділу розвитку та інформування ОСББ Оксана Санітар.

Зараз маріупольці, перейшовши в ОСББ, можуть отримати: капітальний ремонт конструктиву, взяти участь у міні-проектах, отримати «Затишний двір» та інше. У 2020 році на підтримку ОСББ виділено близько 250 млн грн, планується реалізувати понад тисячу проектів.

Детальніше про грант USAID розповів голова громадської організації «Рада глав ОСББ Маріуполя» Владислав Колесніков: «У 2019 наша організація вирішила спробувати свої сили в здійсненні міжнародного співробітництва. За цей час ми пройшли всі етапи - від формування ідеї до підписання гранту в червні 2020 року, і вибору приміщень, зараз залишилося їх освоєння. В офісах підтримки ОСББ будуть проводити зустрічі з мешканцями багатоквартирних будинків, тренінги, семінари, але найголовніше - надавати юридичну та інформаційну підтримку глав ОСББ і тих, хто тільки збирається вступити в ОСББ. Всі локації вибрані з урахуванням інклюзивних потреб і доступності транспортної розв'язки. Відкриття філій заплановано найближчим часом».

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.