Новини

Назад

У Маріупольському центрі зайнятості обговорили ризики роботи закордоном

31 липня 2020, 11:40
478
Суспільство

Приєднуючись до Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми, фахівці Маріупольського міського центру зайнятості провели тематичну онлайн-зустріч. До неї приєдналися представник Благодійного фонду «Карітас Маріуполь» Андрій Щебітченко та представниця правління ГО «Центр миротворення і розвитку» Лариса Петрова.

Метою заходу стало формування у шукачів роботи уявлення про небезпеку нелегального працевлаштування за кордоном, загрозу торгівлі людьми.

«У 21 столітті людей продовжують «продавати» та «купувати». Їх вербують, застосовуючи обман, шахрайство, залякування, шантаж чи силу. Пропонуючи фіктивне працевлаштування, людей різного віку експлуатують, обмежують свободу пересування та змушують важко і безоплатно працювати», - зазначила Лариса Петрова.

Спікери наголосили як важливо заздалегідь знайти контактну інформацію посольства та консульства України, не довіряти свої документи стороннім, зробити копії важливих документів та покласти їх в надійне місце окремо від оригіналів.

Шукачі роботи поділилися своїми думками та проблемами, з якими вони стикалися в процесі пошуку роботи за кордоном, та дізналися більше про те, як уберегти себе і близьких від проблеми торгівлі людьми.

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.