Новини

Назад

У Маріуполі визначили стипендіатів міської ради

04 лютого 2020, 10:05
470
Суспільство, Спорт

На засіданні координаційної ради з розвитку спорту у Маріуполі визначили кращих спортсменів. Вони протягом 2020 року отримуватимуть стипендії Маріупольської міської ради. За словами начальника відділу навчально-спортивної та фізкультурно-оздоровчої роботи Георгія Федоренко, обробили близько 70 заявок від дитячо-юнацьких шкіл, федерацій та регіональних центрів.

«Під час голосування члени комісії грунтувалися на досягненнях спортсменів за минулий рік. Хотілося відзначити і підтримати тих, хто прославляє наше місто на всеукраїнській та міжнародній аренах. Популяризує спорт в рідному місті і країні », - зазначив Григорій Федоренко.

Стипендіатами стали тридцять один спортсмен. Серед них представники олімпійських та неолімпійських видів спорту: боксери, борці, ушуїсти, пауерліфтери, плавці, атлети та інші. Також стипендії отримуватимуть шість тренерів і ветеранів спорту.

У категорії «Молоді перспективні спортсмени та їхні тренери»:

  • Микита Дементій (греко-римська боротьба, СДЮШОР ім. Г.Г. Узуна)
  • Богдан Рухлін (вітрильний спорт, Маріупольський водноспортивний комплекс)
  • Іван Семенов (вільна боротьба, КДЮСШ "Меотида")
  • Дарина-Ольга Гутаріна (бокс, КДЮСШ "Атлетик")
  • Юрій Кадуха (велоспорт, КДЮСШ "Атлетик")

У категорії «Неолімпійські види спорту»:

  • Уляна Міщенко (кікбоксинг)
  • Олександр Мінді (боротьба Кураш)
  • Влада Нестеренко (ушу)
  • Руслана Краснова (пауерліфтинг)
  • Анатолій Богуш (кікбоксинг)

Уляна Міщенко - неодноразова призерка чемпіонату світу з кікбоксингу. Стипендіаткою міської ради стає не перший рік. Молода і перспективна спортсменка прославляє Маріуполь в країні і далеко за її межами.

«Для мене це хороша підтримка для розвитку спортивної кар'єри. Також займаюся тренерською діяльністю. Їздимо з юними спортсменами поки тільки по області, сподіваюся на стрімку спортивну кар'єру своїх підопічних», - зазначила Уляна Міщенко.

У категорії «Спортсмени з інвалідністю» стипендіатами стали: Ігор Ярмонов, Ігор Шепелєв (шахи), Андрій Погорєлов, Владислав Рощенков, Євген Нехаєв (дзюдо), Данило Чуфаров, Аліна Бідник (плавання), Олександр Білобоков, Микола Горностаєв, Ірина Раєвська (легка атлетика) .

Крім того, стипендії Маріупольської міської ради у 2020 році будуть отримувати шість тренерів і ветеранів спорту - Олександр Обедінскій (водне поло), Володимир Галінський (дзюдо, самбо), Олександр Бунін (велосипедний спорт), Іван Панін, Ігор Бріскін та Олексій Якушевський (футбол).

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.