Новини

Назад

У Маріуполі визначили соціальний запит від жителів Лівобережного району

14 січня 2020, 15:41
944
Суспільство, Соціальне забезпечення

У Фонді розвитку Маріуполя пройшло обговорення результатів соціологічного дослідження. Його провели серед жителів Лівобережного району в рамках проєкту «Спільно. Спільні послуги для сімей в громаді». Участь в круглому столі взяла заступник міського голови Ксенія Сухова.

За її словами, дуже важливо актуалізувати потреби жителів в соціальних послугах.

«Наша мета - розробити максимально збалансовану програму з розвитку соціальних сервісів. Тут потрібно врахувати думку кожної громади, а іноді навіть конкретної людини. Сполучення роботи муніципалітету, громадських організацій, молоді і міжнародних партнерів - це синергія, яка дасть старт безлічі важливих для міста проєктів», - зазначила Ксенія Сухова.

Основна мета опитування - оцінити потребу громади в соціальних послугах. Вивчити запит від жителів і визначити опорні точки для розвитку в найбільш значущих для них напрямках.

В ході дослідження вдалося отримати зворотній зв'язок по ряду вже реалізованих ініціатив. Так, серед позитивних змін маріупольці відзначили - надання соціального житла для переселенців, впровадження сервісу «соціального таксі», відкриття кризового центру для жінок, які постраждали від насильства і розвитку інклюзивно-ресурсних центрів.

Обговорення проходили в фокус-групах. Також учасники пройшли онлайн-опитування та індивідуальне інтерв'ю. Основними респондентами стали представники соціально-вразливих сімей. Серед них - сім'ї, які виховують дітей з інвалідністю, багатодітні та опікунські сім'ї, переселенці і самотні мами.

За результатами опитування, виділили ключові потреби громади. Так, надійшов запит на створення культурного простору для активного відпочинку всієї сім'ї. Також респонденти хотіли б появи в місті центру психологічної допомоги та хоспісу для невиліковно хворих. Серед основних потреб - підвищення рівня інформованості про базові соціальні послуги, збільшення матеріальної допомоги та соціальний супровід.

Проєкт впроваджується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) за фінансової підтримки Німецького уряду і Німецького банку розвитку.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.