Новини

Назад

У Маріуполі відкрилася Всеукраїнська виставка «Мальовнича Україна»

16 травня 2018, 17:53
1358
Культура

У художньому музеї ім. А.І. Куїнджі відкрилася Всеукраїнська виставка «Мальовнича Україна». Вперше такий значимий культурно-мистецький проект, що проводиться під кураторством Міністерства культури України спільно з Національною спілкою художників України, відбувається у місті Маріуполі. На виставці експонуються 85 живописних та графічних творів митців з різних міст України.

Це представники відомих українських мистецьких шкіл,  художники, які активно працюють у різних жанрах, беруть участь у пленерах, які збагатили палітру новими фарбами. Серед них – Триколенко С.Т. (Київ), Башликова А.М. (Харьків), Вирста А.М.(Львів), Шевцова Г.А. (Дніпро), Поповський П.Я. (Одеса), Фурлет А.Б. (Буча), Лавренко А.І (Полтава), Зорко Ю.В. (Донецьк) та ін. Твори учасників виставки подають зріз тематико-філософських та формотворчих пошуків українських художників, які охоплюють широкий діапазон - від реалістичної творчості до різноманітних виявів авангардного мистецтва.

Усе це разом створює яскраву картину творів, які з любов'ю та натхненням оспівують красу рідної землі. Добру нагоду в черговий раз показати свої твори на тлі Всеукраїнської презентації мають художники з Маріуполя – Народний художник України Пономарьов В.В., Заслужені художники України – Баранник С.О.,  Кофанов В.І., Скорлупін Є.П., Ковальов О.Б., художники – Кондратенко Ю.С., Шпак О.Г., Пехотська О.Ю., Пономарьова Л.І. та ін.

В експозиційних залах можна побачити як твори зрілих митців, так і картини молодих авторів, які все гучніше заявляють про себе на різних виставках.

На урочистому відкритті виставки були присутні заступник міністра культури України Юрій Рибачук, начальник відділу монументального і декоративного мистецтва Міністерства культури України Євгенія Крутоголов, головний спеціаліст відділу візуального мистецтва Ніна Білоусова, заступник голови НСХУ з питань декоративно-ужиткового мистецтва Миколай Кіщук, голова скульптурної секції міста Київ Аліса Забой, Генеральний консул Греції у місті Маріуполі Елені Георгопулу, начальник департаменту культурно-громадського розвитку Діана Трима та директор Маріупольського краєзнавчого музею Наталя Капустнікова. 

Виставка чекає глядачів до 15 червня 2018 року.