Новини

Назад

У Маріуполі відкриють вуличний ресторан «Непораховані з 1932»

22 листопада 2019, 17:23
913
Суспільство

Студенти Української академії лідерства відкриють вуличний ресторан «Непораховані з 1932» у День пам’яті жертв Голодомору. Вже завтра, 23 листопада, з 15:00 до 17:00 у Театральному сквері біля фонтану студенти пригощатимуть супом з тирси, шишок та хвої. Це єдина їжа, яка була доступна українцям 86 років тому під час штучного голоду 1932-1933 років.

Як зазначають в Українській академії лідерства, «Непораховані з 1932-1933», бо насправді ніхто й досі достеменно не знає кількість загиблих.  За словами заступниці із суспільного розвитку Катерини Чабали,  акцією хочуть розказати, що відбувалося в країні: пояснити масштаби трагедії та дати можливість фізично «відчути на смак» чим харчувалися, щоб вижити наші бабусі й дідусі в той час. Вони сподіваються, що це буде  спонукати молодь глибше дослідити цей період в історії України.

Окрім Маріуполя, така подія одночасно відбудеться ще у шести містах, де є регіональні центри розвитку лідерства: у Києві, Полтаві, Чернівцях, Миколаєві, Харкові, Львові. Раніше акція проводилась в Брюсселі, Тель-Авіві та інших містах Ізраїлю. 

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram