Новини

Назад

У Маріуполі створено європейські умови для кінологічного центру

27 липня 2020, 18:34
1987
Суспільство

У Маріуполі продовжують покращувати умови для підвищення безпеки громадян і комфортної роботи правоохоронних служб. Так, капітально відремонтували адміністративні будівлі кінологічної служби та Корпусу оперативної раптової дії (КОРД). Нові умови роботи для правоохоронців оцінив міський голова Вадим Бойченко. Проекти профінансовано за рахунок міського бюджету.

Безпека знаходиться сьогодні у фокусі нашої уваги. Ключове - ми комплексно та системно працюємо в даному напрямку. Створено унікальний для нашої країни Єдиний аналітичний сервісний центр (UASC), на вулицях встановлено 380 камер, з них понад 180 smart-камер. Тепер є перший повноцінний кінологічний центр в нашому регіоні. Як результат, Маріуполь входить до п'ятірки найбезпечніших міст України, а рівень довіри мешканців до поліції найвищий в Україні,
наголосив мер.

Одноповерхова будівля кінологічної служби ГУНП в Донецькій області перебувала в аварійному стані. Завдяки проведеному капітальному ремонту тут створені сучасні, комфортні умови. Обладнаний ветеринарний кабінет, службові кімнати для кінологів, кухня. Обсяг фінансування з міського бюджету - понад 4 млн грн.

«Ветеринар забезпечений всім необхідним для проведення спостереження собак і, при необхідності, хірургічного втручання. Обладнаний кабінет УЗД, є аналізатор крові та сечі. У кухні є котел, піч і фільтр для води», - розповів начальник кінологічного центру ГУНП в Донецькій області Леонід Котов.

Зараз на базі центру знаходиться 50 собак з пошуку наркотичних речовин, зброї та людей за запахом. Для тварин також створені необхідні умови - встановлені нові вольєри.

Міському голові продемонстрували новий загін, де знаходяться щенята. Особливою гордістю поліцейських є собаки породи бладхаунд. Вони володіють феноменальним чуттям, тому активно використовуються американськими і європейськими поліцейськими.

«Спільний проєкт дав можливість створити комфортні робочі місця для працівників кінологічної служби та забезпечити повний ветеринарний контроль, не виходячи з центру. Це дозволило якісно відбирати і збільшувати поголів'я службових собак, а в результаті - більш ефективно забезпечувати безпеку. Цього року за допомогою кінологів розкрито понад 200 злочинів, вилучаються арсенали зброї», - зазначив начальник поліції Донецької області Микола Семенишин.

Капітальний ремонт будівлі управління КОРД проведено в кінці минулого року. На роботи було виділено майже 3 млн грн з міського бюджету. Тут розміщені кімнати для співробітників, зберігання зброї, кабінети, спортзал. У планах - створення тиру. Вадима Бойченка ознайомили з наявним арсеналом зброї, обмундируванням співробітників корпусу.

Мер подякував співробітникам поліції і КОРД за зміцнення безпеки в місті. «Зараз ми створюємо всі умови, щоб у нас була організована повноцінна підготовка поліцейських. Ми направили близько 30 млн грн на підтримку Донецького юридичного інституту. Зараз перепрофілювали школи, щоб частина з них вже була орієнтована на підготовку майбутніх правоохоронців. Ви в цьому питанні для них приклад для наслідування», - зазначив міський голова.

Читайте также наши новости в Facebook и Telegram.