Новини

Назад

У Маріуполі створена комісія, яка буде контролювати законність використання земельних ділянок

20 липня 2018, 09:06
1177
Засідання виконавчого комітету

У ході засідання виконавчого комітету міської ради утвердили рішення про створення комісії з визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам. Комісія створена з метою посилення контролю над використанням земель, створення єдиних організаційно-правових та економічних положень визначення розмірів збитків власникам землі та землекористувачам.

Мета роботи комісії - збільшення надходжень від плати за землю, захисту міської ради від несумлінних землекористувачів, що ухиляються від вчасного укладання договорів оренди, недопущення безоплатного використання земельних ділянок державної та комунальної власності, що призводить до втрат міського бюджету, визначення та відшкодування збитків, завданих територіальній громаді Маріуполя внаслідок порушення порядку землекористування.

До составу комісії входять представники муніципалітету, податкової, Держгеокадастру, об'єднаного центру   цивільно-військового співробітництва  ОТУ «Маріуполь».

Ми ламаємо старі стереотипи та корупційні схеми. Ті люди, котрі незаконно зайняли земельні ділянки тепер будуть зобов'язані платити за користування нею. Наша задача наповнювати міський бюджет, захищати його та розвивати Маріуполь
зазначив міський голова Вадим Бойченко.