Новини

Назад

У Маріуполі щодня обробляється близько 5 тисяч під'їздів і 250 кілометрів доріг

09 квітня 2020, 16:38
406
Суспільство, Житлово-комунальне господарство

У Маріуполі розроблено ряд заходів, спрямованих на недопущення поширення коронавірусної інфекції COVID-19. Зокрема, щодня проводиться санітарна обробка доріг, тротуарів та під'їздів.

Вчора в місті було оброблено 73 км тротуарів, 249 км доріг. Дезінфікуються основні магістралі міста, де спостерігається найбільша щільність населення.

Роботи виконується силами двох комунальних підприємств - «Зеленбуд» та «Комунальник». Задіяно 13 одиниць техніки. Використовуються деззасоби на основі хлорного розчину. Підприємства забезпечені ними на 20 днів.

«У Маріуполі щодня проводяться заходи з дезінфекції. Ми посилено працюємо в цьому напрямку, щоб знизити ризик поширення інфекції», - розповів перший заступник міського голови Михайло Когут.

Крім того, в Маріуполі щодня проводиться санітарна обробка під'їздів. За вчорашній день було продезінфіковані 5002 під'їздів, що становить 98% від загального числа. Керуючі компанії забезпечені запасом деззасобів на 20 днів.

У обробку включається обприскування підлоги, сходових майданчиків, поручнів та кабін ліфта. Протирання ганчір'ям з дезинфікуючим розчином пультів управління ліфтів і вхідних груп. Відповідальність за виконання даних заходів покладено на керуючі компанії і ОСББ. Контроль здійснює ДРЖКІ.

З питань, щодо дезінфекції під'їздів, маріупольці можуть дзвонити в міський контактно-комунікаційний центр за номерами - 15-55, (050) 345 1555, (067) 345 1555.

Читайте також наші новини в Facebook та Telegram.