Новини

Назад

У Маріуполі пройшов театральний фестиваль

20 жовтня 2020, 13:52
704
Культура

На сцені палацу культури «Молодіжний» відбулась заключна вистава фестивалю «Маріуполь театральний». Незалежний театр авторської п’єси «Концепція» представив власний спектакль «Рентген сердець, що посміхаються». Автор вистави та головний режисер – Олексій Гнатюк.

По завершенню виступу з вітальним словом виступила директор департаменту культурно-громадського розвитку Діана Трима. Вона зазначила, що з кожним роком фестиваль стає більш масштабнішим та охоплює різні напрямки театрального мистецтва, від класики до сучасності.

Цього року виступи пройшли на різних локаціях. З 10 по 17 жовтня маріупольці могли зануритися в світ мистецтва. За тиждень театрального нон-стопу відбулись дев'ять різнопланових вистав, які представили всю багатогранність театральної сцени Маріуполя. Організатори представили театральні експерименти і сміливі режисерські рішення.

Серед учасників фестивалю були професійні та аматорські, незалежні театральні колективи. Захід пройшов за підтримки департаменту культурно-громадського розвитку, спільно з Центром сучасного мистецтва «Готель Континенталь».

Учасники фестивалю отримали дипломи, та символічні подарунки – гардеробні тремпелі, бо, як відомо, театр починається з тремпелю.