Новини

Назад

У Маріуполі пройде нагородження кращих колективів у сфері культури

24 вересня 2020, 13:47
567
Культура

З нагоди 242-річчя від Дня заснування міста, 27 вересня в Маріуполі пройде нагородження кращих народних (зразкових) аматорських колективів області культури. Урочистий захід відбудеться в Театральному сквері. Початок о 16:00.

За результатами засідання комісії та з урахуванням результатів онлайн-голосування визначено сім найкращих аматорських колективів галузі культури. Всього було 18 претендентів. Переможці отримають грошові сертифікати на 20 тисяч гривень. На ці цілі виділено кошти з міського бюджету, їх перерахують на рахунок установи, в яких числяться колективи-переможці. Виділене фінансування колективи можуть витратити на придбання апаратури, костюмів, оплату поїздок та інші потреби.

Сім маріупольських колективів мають звання зразкових і народних. Вони представляють музичний, хореографічний, театральний жанри і циркове мистецтво. Серед них колективи МПК «Український дім», Міського палацу культури, ПК «Молодіжний» та Центру культури і відпочинку сел. Старий Крим.

При голосуванні враховувалися такі критерії, як участь колективу у фестивалях і конкурсах українського та міжнародного рівнів, активність в грантових програмах і майстер-класах, наявність власних постановок і співробітництво з міжнародними творчими колективами.

Відзначимо, що положення про призначення грошової винагороди кращим аматорським колективам сфери культури Маріуполя затвердили в цьому році, на LVI сесії міської ради. Церемонія нагородження стане щорічною і буде приурочена до святкування Дня міста.

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.