Новини

Назад

У Маріуполі пройде хлорування водопровідних мереж

11 червня 2018, 14:36
2772
Суспільство, Житлово-комунальне господарство

У Маріуполі, згідно з розпорядженням міського голови, пройде профілактична дезінфекція водопровідних мереж та споруд. Щорічне хлорування води почнуть з 16:00 13 червня до 06:00 14 червня. Всі насосні станції «Міськводоканалу» готові до даного заходу.

Хлорування проводить два комунальних підприємства - «Компанія «Вода Донбасу» і «Міськводоканал». Мета профілактики - попередити поширення різних захворювань і забезпечити сприятливий режим водопостачання в Маріуполі.

«Міськводоканал» зробив ревізію контрольних точок відбору проб, промивку та дезінфекцію резервуарів чистої води на насосних станціях «Сартанська» і ВНС №5. Персонал насосних станцій, який бере участь у хлоруванні, пройшов додаткову підготовку.

«Завдання нашого підприємства, щоб підвищену концентрацію хлору, яку нам подасть «Компанія «Вода Донбасу», прогнати повністю по мережах Маріуполя та всіх прилеглих селищ, які «живляться» від нашого міста. Для цього будуть створені чотири мобільні бригади, які починаючи з 17:00 до 8:00 чергуватимуть на підприємстві. В їх завдання входить - відкрити пожежні гідранти для прискорення процесу проходження хлору від великих до дрібних водоводів. У підприємства є всі засоби для здійснення даних заходів», - зазначив головний інженер «Міськводоканалу» Сергій Коваль.

Крім того, кожні півгодини буде проводитися контроль за станом хлорованої води. На насосній станції чергуватимуть фахівці, які здійснять контроль за концентрацією хлору.

Уже вранці о 9-10 годині буде знижена концентрація хлору, як в звичайні дні.