Новини

Назад

У Маріуполі перетворюють вітрову енергію на електричну

15 червня 2020, 15:48
899
Суспільство, Житлово-комунальне господарство, Економіка

Маріуполець Федір Лінник встановив одразу дві станції – сонячну – потужністю 20 кВт та вітряну на 4,2 кВт. Генерація не лише повністю покриває власні потреби родини, а й дозволяє заробляти на продажі залишку електроенергії.

За словами чоловіка, втілити мрію стати повністю енергонезалежним вдалося два роки тому. «Зараз ми витрачаємо власно вироблену енергію по максимуму, адже все в будинку живиться від електрики – опалення, нагрів води, електроплита, насоси. Тож взимку можемо щомісяця споживати до 3 тисяч кВт·год електроенергії. А вже навесні кількість виробленої енергії перевищує власне споживання, і ми продаємо залишок у мережу. Сонячна електростанція дуже швидко окуповується, вітряна – трохи повільніше, адже вона меншої потужності», – ділиться Федір Лінник.

Загалом уже 458 домогосподарств Донеччини встановили домашні станції, що перетворюють енергію сонця й вітру на електричну. При цьому, електропостачальник YASNO здійснює нарахування та виплати власникам приватних електроустановок регіону за «зеленим» тарифом, встановленим державою.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.