Новини

Назад

У Маріуполі оцінять благополуччя молоді

17 вересня 2020, 13:37
1064
Суспільство, Освіта

Сьогодні у Центрі розвитку стартапів «1991» був підписаний Меморандум про співпрацю між Маріупольською міською радою та Фондом ООН у сфері народонаселення (UNFPA) в рамках проекту «Індекс благополуччя молоді». У заході взяли участь заступник міського голови Олександр Кочурін і заступник представника UNFPA в Україні Павло Зомостян.

Проект покликаний дізнатися потреби молоді на рівні міста. Для цього створена спеціальна онлайн-платформа з питаннями за семи основними напрямками. Серед них, освіта, безпека, здоров'я, екологія, участь у політичному житті.

«Цей індекс ми зможемо використовувати при формуванні Стратегії 2030. Ми зробимо первинний замір і спільно з молодіжним парламентом поставимо цілі за кожним напрямом. Також складемо список дій, щоб їх досягти», - зазначив Олександр Кочурін.

У свою чергу, Павло Замостян додав, що місто зможе використовувати цей інструмент протягом багатьох років. Це дозволить проводить заміри регулярно.

«Ви зможете порівняти, яка ситуація була у 2020 році, а яка, скажімо, у 2022. Це дозволить дізнатися, що покращилося, а що залишилося невирішеною проблемою. Крім того, передбачена можливість створити на платформі свою додаткову анкету», - пояснив він.

Зазначимо, що, крім Маріуполя, до проекту вже приєдналися три українських міста - Львів, Миколаїв, Кременчук.

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.