Новини

Назад

У Маріуполі нежитлові приміщення перепланують в комфортабельні квартири для переселенців

18 листопада 2020, 17:14
1885
Суспільство

У Маріуполі реалізується масштабний проєкт перепланування нежитлових приміщень в комфортабельні квартири. Ремонтні роботи проходять по проспекту Нікопольському, 137. Вже навесні 2021 року ключі від них отримають «нові маріупольці» з числа внутрішньо-переміщених осіб. Проєкт реалізується за фінансової підтримки Українського фонду соціальних інвестицій - 5,2 млн грн.

«Маріуполь приділяє велику увагу питанням забезпечення житлом переселенців. В цьому напрямку місто веде системну роботу. Як результат - вже 222 сім'ї отримали ключі від квартир. Ми впевнені, що вони зможуть почати нове щасливе життя в нашій маріупольської сім'ї і разом з нами розвивати місто. Отримання нових квартир буде визначатися в порядку черги за бальною системою», - зазначив заступник міського голови Михайло Івченко.

На проспекті Нікопольський, 137 приміщення, що реконструюються знаходяться на першому поверсі житлового будинку. Раніше там розташовувався ЖЕК. Згідно з проєктом, на місці будуть повністю облаштовані сім двокімнатних квартир.

«Кожна квартира буде мати окремий вхід. На даний момент вже виконані демонтажні роботи та проведено центральне опалення», - розповів консультант з розвитку громад Українського фонду соціальних інвестицій Дмитро Веретельник.

Крім того, планується провести ремонтні роботи в приміщенні по вул. Ризька.