Новини

Назад

У Маріуполі навесні висадили близько 200 тисяч квітів

25 травня 2020, 10:42
1140
Житлово-комунальне господарство

Співробітники комунального підприємства Зеленого будівництва з початку травня приступили до прикраси міських парків і скверів однорічними рослинами. Так, вже висадили близько 160 тисяч квітів. Ще 40 тисяч найближчим часом прикрасять центральні клумби Маріуполя.

В цьому році кожен об'єкт придбав унікальний ландшафтний дизайн. На в'їзді в місто з лимонного тагетесу висадили яскравий грецький орнамент, а в квітучому парку «Веселка» з'явився «живий» прапор України. Для його створення співробітники «Зеленбуду» використовували порядку 1,5 тисячі віол жовтого і синього кольорів. Симетричні графічні елементи з квітів з'явилися на площі Воїнів-визволителів і біля пам'ятника Тарасу Шевченко.

«Намагалися підійти до оформлення з креативом. Порадувала ніжна рожева герань і яскраві лілові петунії. Також клумби у всіх районах Маріуполя прикрашали цинерарія, колеус, сальвії і інші квіти», - зазначив головний ландшафтний архітектор «Зеленбуду» Віктор Рудевич.

Також в цьому році в Театральному сквері зазеленіли багаторічні рослини. Уздовж центральної клумби по вулиці Куїнджі почали рости папороть і кембріджська герань.

Читайте также наши новости в Facebook и Telegram.