Новини

Назад

У Маріуполі медичний університет готує майбутніх лікарів і стоматологів

22 травня 2020, 11:06
3885
Суспільство, Освіта

Донецький національний медичний університет України (ДНМУ) – це один із найстаріших вищих медичних навчальних закладів України. За роки існування він підготовив тисячі лікарів за спеціальностями медицина, педіатрія, стоматологія та фахівців галузі фармації.

В університеті навчалися студенти із 60 країн світу: Європи, Азії, Африки, Індії, Латинської Америки. Через бойові дії в регіоні університет змушений був евакуюватися та розпочати свою роботу в місті Краматорську, де зараз навчається 1500 студентів та понад 2000 лікарів-інтернів та курсантів.

У 2017 році відкрився філіал у місті Маріуполі. Міська влада створила умови для релокації закладу. Зокрема, надала ДНМУ прекрасні навчальні корпуси, у місті є клінічні бази (лікарні для дорослих та дітей, онкологічний диспансер, стоматологічні клініки), які оснащені сучасним медичним обладнанням. Це дозволяє студентам-медикам – майбутнім лікарям, оволодівати всіма досягненнями сучасної медицини.

Нині ДНМУ у Маріуполі готує фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня МАГІСТР за такими спеціальностями:

МЕДИЦИНА – випускники працюють сімейними лікарями, терапевтами, хірургами різного профілю, акушерами-гінекологами, невропатологами тощо, або педіатрами, дитячими хірургами різного профілю, неонатологами, дитячими невропатологами. А також санітарними лікарями різного профілю, епідеміологами, лікарями лаборантами та іншими фахівцями санітарно-гігієнічного спрямування. Термін навчання – 6 років, випускники медичних коледжів – 5 років.

СТОМАТОЛОГІЯ – випускники працюють стоматологами-терапевтами, стоматологами-хірургами, стоматологами-ортопедами, лікарями-ортодонтами та іншими фахівцями. Термін навчання – 5 років, випускники медичних коледжів – 4 роки.

Прийом на спеціальності «Медицина» та «Стоматологія» – зараховуються бали сертифікатів з української мови та літератури (0,3 в.к.), біології або хімії (0,5 в.к.), а також за вибором абітурієнта з фізики або математики (0,5 в.к.). З двох останніх конкурсних дисциплін бал ЗНО не менше 150 балів.

Прийом на основі освітньо-кваліфікаційного рівня Молодшого спеціаліста для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня Магістра проводиться за результатами фахових випробувань (письмових тестувань) без подання сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання.

Детальна інформація про Правила прийому до ДНМУ розміщено на сайті (у розділі Абітурієнтам)  http://med3.dsmu.edu.ua/ та Telegramчат-боті для абітурієнтів ДНМУ м. Маріуполя @VstupDNMU_bot