Новини

Назад

У Маріуполі додатково розгорнули місця для хворих на COVID-19

27 жовтня 2021, 17:05
952
Суспільство, Медицина

Рішення перевести частину Міського пологового будинку (вул. Пашковського, 36) під хворих на COVID-19 було прийнято у зв’язку з високою кількістю хворих. Про це сьогодні заявив директор департаменту охорони здоров’я Андрій Ремпель.

«Наразі епідситуація гірша ніж під час минулої хвилі, тому прийняли таке рішення. Ми ще восени підготувати пологовий будинок до можливого прийняття хворих на COVID-19. Група Метінвест встановила кисневу рамку. Завдяки цьому провели кисень до ліжок», - розповів він.

Перших хворих пологовий будинок прийняв вчора. Сьогодні тут перебуває 11 пацієнтів. Всього розгорнуто 50 койко-місць. При необхідності є можливість збільшити їх до 80.

Пологовий будинок було обрано у зв’язку з тим, що діє ще два аналогічні заклади, де приймають роди – МТМО та Перинатальний центр. За словами директорки Міського пологового будинку Людмили Грігор, лікарі продовжують консультувати жінок в онлайн-режимі. При необхідності можна зробити попередній запис на очну консультацію. Її проводять у ізольованій зоні з окремим входом та виходом.

Зазначимо, що на сьогодні у місті розгорнуто 1067 койко-місць. Наразі зайнято 765.