Новини

Назад

У Маріуполі для центру реабілітації дітей-інвалідів придбали спеціальний автомобіль

17 липня 2019, 17:00
1447
Суспільство

Сьогодні Центральний районний центр реабілітації дітей з інвалідністю відвідала заступник міського голови Ксенія Сухова. Вона розповіла про зміни, які чекають на заклад. Зокрема, про закуплений спеціальний автомобіль для вихованців центру. Його вартість становить 1, 3 мільйони гривень. Транспорт придбано в рамках реалізації міської програми «Разом - ми єдині».

Автобус розроблено у Європі. Обладнано всім необхідним для комфортного та безпечного перевезення дітей, у тому числі підйомником інвалідного візка. За словами Ксенії Сухової, місто створює рівні можливості для всіх городян. Наприклад, маріупольці вже активно користуються послугою «Соціального таксі».

«Маріуполь змінюється. Місто стає більш доступним і зручним для людей з інвалідністю. Важливо, щоб у городян були рівні права та можливості», - зауважила заступник міського голови.

Ксенія Сухова додала, що у реабілітаційному центрі планують розпочати ремонтні роботи.  Передбачається комплексне утеплення, ремонт цоколю, покрівлі та фасаду. Згодом перейдуть до внутрішніх робіт. Як облаштувати заклад обирали батьки його вихованців разом з директором і фахівцями. Ребцентр перетвориться на сучасний багатофункціональний центр.

Також готується проект для ремонту Лівобережноого центру. Обидва проекти подано на співфінансування до Європейського інвестиційного банку.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.