Новини

Назад

У Маріуполі діти-сироти продовжать отримувати квартири

16 травня 2018, 18:15
1886
Суспільство, Засідання виконавчого комітету

У Маріуполі проект по забезпеченню дітей-сиріт житлом буде продовжений. Так, сьогодні на засіданні виконавчого комітету міськради був підтриманий проект-рішення «Про включення куплених квартир в Фонд соціального житла та укладення договорів на соціальне житло з дітьми-сиротами». Всього в поточному році в Маріуполі планується придбати близько 50 квартир.

«Даний проект реалізується в Маріуполі протягом двох років. Він став можливим завдяки твердій позиції глави Донецької ОДА Павла Жебрівського. Місто підтримало його ініціативу і за програмою співфінансування 50 на 50 за цей час було придбано 43 квартири. За всю історію незалежності України такої кількості квартир дітям-сиротам не купували. У поточному році ми продовжимо цю програму»,
зазначив міський голова Вадим Бойченко.

За словами директора департаменту міського майна Сергія Марчука, на даний момент підтверджено фінансування в розмірі 26 млн гривень. З них: 10 млн державної субвенції, 8 млн - обласної, і 8 млн - з міського бюджету. За ці кошти планується придбати близько 50 квартир.

Мер додав, що дану позицію підтримала держава, яке побачило солідарну позицію Маріуполя та Донецької області по відношенню до дітей-сиріт. Рішення уряду посилить і розширить можливості даного проекту.

«На мій погляд, це найуспішніший соціальний проект в 2017-2018 роках. Це дуже колосальна і важлива робота. Ми показуємо дітям-сиротам, що вони нам потрібні, ми їх цінуємо та простягаємо їм руку допомоги»,
підкреслив Вадим Бойченко.

Що стосується даного проекту-рішень, то він закриває соціальний облік на квартири дітей-сиріт віком від 16 до 23 років. В якості соціального житла за ними закріплюється 18 квартир.