Новини

Назад

У Маріуполі діє персональна виставка художника Юрія Кондратенко

04 вересня 2019, 09:32
982
Культура

У художньому музеї ім. Куїнджі відкрилася персональна виставка маріупольського художника Юрія Кондратенко.На виставці представлені його живописні твори, графіка та плакати. Ознайомитися з творчістю митця можна до 22 вересня.

Виставка, яка діє у художньому музеї, представляє ретроспективу творчості художника і присвячена 80-річчю з дня народження. Юрій Кондратенко насамперед графік, майстер плакату. Його плакати відображають всі значущі події минулого та сьогодення.

Художник працює і у живопису. Його найулюбленіші жанри - пейзаж та портрет. В цих роботах майстра відчувається вдумливий підхід до відбору форми та кольору. Його пейзажі заворожують цікавими світло-тіньовими переходами. Переконливо працює Юрій Кондратенко і у портретному жанрі, про що свідчать портрети любимих онучок та копія картини Гвідо Рені «Марія Магдалина».

На виставці також експонується картина «Церква Різдва Пресвятої Богородиці». Це маріупольський храм, у якому хрестили маленького Архипа Куїнджі. Вона створена по фотографіям, які зберігаються у краєзнавчому музеї. 

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.