Новини

Назад

У Маріуполі цифровізують послуги шкільних бібліотек

29 березня 2021, 16:51
842
Освіта

Вже чотири місяці на базі Маріупольського центру професійного розвитку проходять заняття лабораторії «Цифровізація бібліотечного середовища». На них працівників шкільних бібліотек навчають працювати з електронними сервісами. Минулого тижня темою лекцій стала робота з багатосторінковими книгами у програмі Microsoft Excel.

Консультанти центру розповіли про роботу програми, як створити книгу за шаблоном або власними параметрами, працювати одночасно з декількома проєктами. Надали методичні рекомендації щодо проведення І (міського) етапу обласного конкурсу квестів «Квесторія».

У свою чергу бібліотекарі поділилися власними розробками електронних журналів. Вони презентували електронний «Щоденник роботи» та «Книгу сумарного обліку підручників».

«Робота центру спрямована на професійний розвиток працівників сфери освіти. На відкритих зустрічах ми обираємо найцікавіші теми для навчальних лекцій. Так, цифровізація допоможе скоротити час на пошук та оформлення книг, спростить ведення розрахунків та значно зменшить обсяги використання паперу», - розповіла консультант Маріупольського центру професійного розвитку Юлія Махова.