Новини

Назад

У Маріуполі 40 дитсадків перейшли на LED-освітлення

12 березня 2020, 15:00
701
Освіта, Житлово-комунальне господарство

У Маріуполі проводиться ряд заходів з енергоефективності. У їх числі - заміна освітлення в навчальних закладах і лікарнях міста. Так, в 2019 році світильники зі звичайними лампами замінили на LED-освітлення в 40 дитячих садах. Це дозволило заощадити близько 70% електроенергії.

 «За рік придбано понад 8 тисяч LED-світильників і 600 LED-ламп. Проект реалізується спільно з маріупольцями. Світильники закуповуються за кошти міського бюджету, а їх установку проводять батьки. Це дозволяє значно прискорити процес оновлення світильників. У планах на 2020 рік - заміна освітлення в 17 спортивних залах шкіл, на п'яти спортивних об'єктах і в декількох корпусах міської лікарні №4», - розповів начальник управління з питань екології, енергоменеджменту та охорони праці Ваагн Мнацаканян.

Наприклад, дитячий садок №160 один з найбільших в місті. Щодня його відвідує близько 300 дітей. За один місяць у всіх приміщеннях закладу встановили 300 LED-світильників і 60 LED-ламп.

«Нові світильники відповідають всім державним нормам. Їх світло наближене до природного денного освітлення і не шкодить очам», - зазначила завідуюча дитячого садка №160 Анна Варламова.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.