Новини

Назад

У Донецькій області близько 95% зниклих дітей повертають додому в першу добу

25 травня 2020, 10:19
1147
Суспільство

25 травня, за ініціативи Міжнародного центру пошуку зниклих та експлуатованих дітей, у всьому світі і Україні відзначають Міжнародний день зниклих безвісти дітей. Символ цього дня - синя незабудка.

По інформації служби у справах дітей Донецької облдержадміністрації, протягом 2019 територіальні до підрозділів поліції Донецької області надійшло 934 заяви з повідомленнями про зникнення неповнолітніх. За добу працівникам поліції вдалося розшукати 898 (96%) дітей. І тим самим зменшити ризик вчинення відносно них протиправних дій. На кінець року 5 неповнолітніх залишилися зниклими безвісти.

У першому кварталі поточного року вже надійшло 171 така заяву. Протягом доби, після звернення рідних про розшук дитини, вдалося встановити місцезнаходження 161 (94%) дитини.

Разом з тим, безвісно зниклих діти - справа не тільки батьків або рідних дитини. Якщо кому стало відомо про те, що дитина зникла - пошук треба починати негайно:

  • звернутися в поліцію особисто або по телефону 102;
  • зателефонувати на безкоштовну гарячу лінію за номером 0800500202, де допоможуть скласти план подальших дій, приймуть заяву про зниклу дитину;
  • зателефонувати до швидкої допомоги за номером 103;
  • до медичних установ для отримання інформації про осіб, що надійшли на госпіталізацію.

Крім того, необхідно зв'язатися зі знайомими, родичами, друзями, які можуть володіти інформацією про місцезнаходження дитини. Зателефонувати в місця, де дитина могла затриматися, або куди прямував би в тій чи іншій ситуації (затрималася у друзів, поїхала до родичів, пішла в місце, про яке не хотіла нікого повідомляти - в ліс, водойми і т.ін.).

Якщо дитина зникла за містом або в селі, можна самостійно організувати пошукові групи.

Важливо пам'ятати, що небайдужість і людяність кожного з нас може не тільки допомогти дитині, а іноді навіть врятувати їй життя!