Новини

Назад

У 2021 році реалізують 34 проєкти "Бюджету участі"

04 грудня 2020, 15:48
1857
Громадський бюджет

У Рамках програми «Громадський бюджет» в 2020 році запланована реалізація шести великих і 24 малих проєктів. Один з них - створення «соляної печери» в спеціалізованій школі №63. Сьогодні школярі змогли відвідати нову кімнату для відпочинку і релаксації. Для її створення було використано 2,5 тон спеціальної екологічної солі. Вартість проєкту - 200 тисяч гривень. Кошти були спрямовані з міського бюджету.

«У 2018 році Маріуполь приєднався до масштабної програми «Громадський бюджет». З кожним роком на конкурс подається все більше проєктів. Стає все більше переможців. Сьогодні ми бачимо яскравий приклад того, що кожен маріуполець, за підтримки міста, може втілити свою ідею в життя. У 2021 році планується реалізувати 34 проєкти. Їх загальна вартість - близько 10 мільйонів гривень», - зазначив директор департаменту з питань економіки Євген Бодягин.

Так, один із пріоритетів школи №63 - оздоровчі технології під час навчання. Перш ніж прийти в соляну кімнату, діти повинні надати довідку від сімейного лікаря про відсутність протипоказань. Для відвідувань був складений графік. Протягом п'яти днів класи по черзі можуть приходити в кімнату відпочинку. Одне відвідування - не більше 30 хвилин.

«У зимовий час особливо поширені простудні захворювання. «соляна печера» - відмінний спосіб профілактики. За її відкриття голосували батьки учнів та жителі всього району», - розповіла директорка спеціалізованої школи №63 Екзархо Тетяна.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.